Kafe barovi i kafići Beograd

Kafe barovi i kafići Beograd
kafeterija-moskva-kafe-barovi-i-kafici

Kafeterija Moskva

Beograd, Stari Grad, Тerazije 20 +381 69 8420428
Kafeterija u okviru hotela Moskva.
Od 1908 godine do danas naš kultni kafe raskršće je ekscentričnih umetnika, zanesenih pesnika, gordih intelektualaca.
Sedeti u prvom redu Beograda i ispijati piće nije samo izvrsno iskustvo – već je i malo putovanje i to pravo u stari, neodoljivo šarmantni Beograd.
Čak je i nobelovac Ivo Andrić ovde imao svoj sto.
Za poslovni sastanak ili privatno druženje, dovoljno je reći samo “Vidimo se u Moskvi” i svi će znati.
cafe-parkic-hotel-park-kafe-barovi-i-kafici

Cafe Parkić - Hotel Park

Beograd, Vračar, Njegoševa 2 +381 11 4146818
CAFÉ u Beogradu.
Znate li ona mesta na kojima se osećate kao kod prijatelja, opušteni ste, zadovoljni, imate svoj omiljeni sto i vrstu kafe?
Café Parkić je jedno od njih, gde sa prikrivenim ponosom pozivate društvo, zadovoljni što ćete im to mesto otkriti baš Vi.
Prava, gradska atmosfera, autentični Beograd zapakovan u lake teme, probrana pića i lagani zalogaji, ono su što odlikuje café Hotela Park.
Jedno je sigurno, gde god da se zaputite pronaći ćete bogat izbor kafića. Štaviše, ukoliko putujete sami naići ćete na brojna mesta gde se možete uz kafu ili piće poslužiti i bežičnim internetom kako biste mogli da pošaljete email ili da sa prijateljima podelite neku "svežu" fotku Beograda. Kafići su uvek biliomiljeno mesto satajanja svih generacija. Iako ne živimo u najsjajnijoj finansijskoj situaciji, kafići su puni non-stop zbog čega gosti umeju dobro da nagrade ponekad čak i nadčovečanske napore konobara da usluže sve bez puno čekanja. A kad smo kod bakšiša, on nije obavezan već se oslanja na dobru volju gostiju. Ukoliko ostavite neki sitniš, pet ili 10 dinara niko se neće naljutiti, ali budite sigurni da će konobar napraviti neku zlobnu opasku ukoliko svako od gostiju za stolom želi svoj račun da plati odvojeno. Strance je uvek fascinirao naš način plaćanja u kafe barovima. Uvek ih je zbunjivalo plaćanje jednog čoveka za ceo iznos računa, ali upravo to je ono što nas izdvaja od uštogljenog zapada. S obzirom na to, da se u kafićima sastajemo skoro svaki drugi dan, manje nam je bitno ko će koji dan da pokrije račun.
Back to Top